Regler

För att alla ska trivas i vårt cykelkök har vi satt upp lite regler

Regler för Cykelköket Jönköping
1. Vi är en ideell organisation, som drivs av frivilliga, som vill höja profilen för cykling via återanvändning och reparation av begagnade cyklar.
2. Ett års medlemskap kostar 100 kronor och berättigar medlemmen att välja en cykel per år att reparera och så småningom ta hem, när kraven nedan är uppfyllda;

  • Cykeln behöver repareras på åtminstone två tillfällen eftersom vi vill att våra medlemmar ska vara på Cykelköket mer än en gång.
  • Cykeln måste vara säker och följa reglerna om ljus (fram och bak), reflektorer (fram, bak och på hjulet), ringklocka och fungerande bromsar.

Vid varje besök:
1. Registrera att du är här i Excel-filen, så att vi kan räkna antalet besökare vi har varje gång.
2. Markera din cykel med dagens datum – cyklar som inte har använts på flera veckor eller där ingen kontakt har gjorts om den till våra volontärer, kommer att flyttas.
3. Reservdelar kan endast tas från hyllorna. Ta inte delar från cyklar som ska repareras!
4. Rengör ditt arbetsområde och lägg tillbaka alla verktyg i ordning efter dig.
5. När du är färdig för dagen placera din cykel bland de andra reserverade cyklarna.

Generella kommentarer
1. Barn under 15 år måste bära hjälm enligt lag. För din egen säkerhet rekommenderar vi alla att bära hjälm.
2. Vi föreslår att alla köper ett cykellås till sin cykel innan de lämnar cykelköket. Detta för att förhindra att din cykel blir stulen.

Slutligen vill vi att du cyklar så mycket som möjligt och berätta för dina vänner och familj att göra det också. Välkommen till Cykelköket Jönköping!